▷Apple Music’i Aile Üyeleriyle Paylaşmaya Nasıl Başlanır ve Durdurulur

Apple Music'i Aile Üyeleriyle Paylaşmayı Durdurma

Apple Music aboneliğinizi arkadaşlarınızla veya aile üyelerinizle paylaşmak ister misiniz? Belki de aylık veya yıllık abonelik maliyetlerini azaltmak mı istiyorsunuz? Aile Paylaşımı ile Apple Music erişiminizi kolayca paylaşabilir ve bunu iOS veya iPadOS cihazınızda yapabilirsiniz.

Apple’ın Aile Paylaşımı özelliği, kullanıcıların satın aldıklarını ve aboneliklerini en fazla beş kişiyle kolayca paylaşmasına olanak tanır. Bu özellik yalnızca Apple Music ve diğer Apple servisleriyle sınırlı değil, aynı zamanda Aile Paylaşımını destekleyen üçüncü taraf uygulamalarla da sınırlı. Apple Music söz konusu olduğunda, aboneliğinizi paylaşmak için aile planına veya Apple One Family’ye abone olmalısınız.

Abonelikleri paylaşmak için Aile Paylaşımı’nı nasıl kullanacağınızı henüz anlamadıysanız, yardım etmek için buradayız.

Apple Music’i Aile Üyeleriyle Paylaşmaya Nasıl Başlanır?

Daha önce de belirtildiği gibi, aboneliğinizi paylaşmak için Apple Music aile planı abonesi veya Apple One Family abonesi olmanız gerekir. Emin olduktan sonra aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir.

  1. iPhone veya iPad’inizin ana ekranından “Ayarlar”a gidin.

    iOS ayarları simgesi

  2. Ayarlar menüsünde, üst kısımdaki Apple Kimliğinizin adına dokunun.

    Apple Music'i Aile Üyeleriyle Paylaşmayı Durdurma

  3. Ardından, şu anda kullanmakta olduğunuz cihazların listesinin hemen üzerinde bulunan “Aile Paylaşımı” seçeneğine dokunun.

    Apple Music'i Aile Üyeleriyle Paylaşmayı Durdurma

  4. Bu sizi aile grubunuzun düzenleyicisi olduğunuz Aile Paylaşımı bölümüne götürecektir. Burada, başlamak için “Üye Ekle”ye dokunun.

    Apple Music'i Aile Üyeleriyle Paylaşmayı Durdurma

  5. Ardından, ailenize kişi eklemek için “İnsanları davet et”i seçin. Veya Apple Music aboneliğinizi 13 yaşından küçük bir aile üyesiyle paylaşmak istiyorsanız bunun yerine bir çocuk hesabı oluşturabilirsiniz.

    Apple Music'i Aile Üyeleriyle Paylaşmayı Durdurma

  6. Şu andan itibaren istediğiniz kişiyi davet etme imkanına sahip olacaksınız. Davet AirDrop, Mail veya Mesajlar yoluyla gönderilebilir. Davetiyeyi göndermek istediğiniz kişiyi seçin

    Apple Music'i Aile Üyeleriyle Paylaşmayı Durdurma

  7. Davetiye aşağıda gösterildiği gibi görünecektir. Kişileri davet etmek için Mesajlar’ı kullanıyorsanız, önizleme göründüğünde gönder’e dokunun.

    Apple Music'i Aile Üyeleriyle Paylaşmayı Durdurma

Bu kadar. Şimdi tek yapmanız gereken alıcının tıklayıp daveti kabul etmesini beklemek.

Apple Music’i Aile Üyeleriyle Paylaşmayı Durdurma

Aboneliğinizi tüm aile grubuyla mı yoksa yalnızca belirli bir kişiyle mi paylaşmayı durdurmak istediğinize bağlı olarak, bunu yapmanın iki yolu vardır. O halde lafı fazla uzatmadan bir göz atalım.

  1. Apple Music’i aile grubundaki herkesle paylaşmayı durdurmak için Aile Paylaşımı bölümüne gidin ve Apple Kimliğinizin adına dokunun. Bunu yapmak için organizatör olmanız gerektiğini unutmayın.

    Apple Music'i Aile Üyeleriyle Paylaşmayı Durdurma

  2. Şimdi “Aile Paylaşımını Kullanmayı Durdur”a dokunun, aile grubundaki herkes artık Apple Music aboneliğinize erişemez.

    Apple Music'i Aile Üyeleriyle Paylaşmayı Durdurma

  3. Öte yandan, yalnızca belirli bir kişiyle paylaşmayı durdurmak istiyorsanız, onu aile grubundan kaldırabilirsiniz. Bunu yapmak için Aile Paylaşımı bölümünde Apple Kimliği adını seçin.

    Apple Music'i Aile Üyeleriyle Paylaşmayı Durdurma

  4. Şimdi “Aileden kaldır” a dokunun ve işiniz bitti.

    Apple Music'i Aile Üyeleriyle Paylaşmayı Durdurma

Burada. Artık fikrinizi değiştirirseniz Apple Music aboneliğinizi paylaşmaya nasıl başlayacağınızı ve durduracağınızı biliyorsunuz.

Aile Paylaşımı’nı kullanmayı bırakmaya karar verdiğinizde, aile grubunuzun tüm üyelerinin hemen kaldırılacağını ve Aile Paylaşımı’nı destekleyen tüm uygulamaların etkileneceğini belirtmekte fayda var. Aile Paylaşımını özellikle Apple Music için durduramazsınız. Bu, belirli bir üyeyi aile grubunuzdan kaldırırsanız da geçerlidir.

Diğer aboneliklerinizin etkilenmesini istemiyorsanız yenileme ayarlarını değiştirerek Apple Music aboneliğinizi Bireysel plana düşürebilirsiniz. Ancak, plan geçişi yalnızca bir sonraki faturalandırma/yenileme tarihinde gerçekleşir.

Bu yazıda esas olarak iPhone ve iPad’e odaklansak da, prosedür macOS’ta da oldukça benzer. Her iki durumda da, aile grubunuz üzerinde yaptığınız değişiklikler Apple hesabınızla giriş yaptığınız tüm cihazlar arasında eşitlenecektir.

Takip ediyorsanız, artık Aile Paylaşımı’nı kullanarak Apple Music’i başkalarıyla paylaşmaya nasıl başlayacağınızı ve durduracağınızı bilmelisiniz. Şu anda aboneliğinizi kaç kullanıcıyla paylaşıyorsunuz? Bu değerli özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Özel deneyimlerinizi, düşüncelerinizi veya yorumlarınızı bize bildirin!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.