▷Başarısız Parola Denemelerinden Sonra iPhone’u Otomatik Silmeye Ayarlama

Başarısız Parola Denemelerinden Sonra iPhone'u Otomatik Silinecek Şekilde Ayarlama

Parolaları düşünen birinin iPhone’unuza girmesinden endişeleniyor musunuz? Yoksa muhtemelen Apple iPhone’unuzu kaybederseniz birisinin şifreyi tahmin edip bilgilerinize erişebileceğini vurguladınız mı? Örneğin, birkaç başarısız parola denemesinden sonra iPhone’unuzu tüm bilgilerinden hemen kurtulacak şekilde nasıl ayarlayabileceğinizi öğrenmek isteyebilirsiniz.

Genellikle, birisi arka arkaya 5 kez yanlış şifre girdiğinde, Apple iPhone sizi 1 dakika boyunca otomatik olarak kilitler. Bir dakika sonra, parolayı girmeyi yeniden deneme seçeneği sunulur. Bir kez daha yanlış şifre almaya devam ederseniz, Apple iPhone daha uzun süre devre dışı bırakılır. Bu, iPhone, “iPhone hasarlı” diyen bir mesajla sizi tamamen güvende tutana ve sizi bir süre beklemeye veya iTunes’a giriş yapmaya zorlayana kadar gerçekleşir. Ancak, 10 yanlış şifre denemesinden sonra Apple iPhone’u otomatik olarak silerek bilgilerinizin güvenliğini sağlamanıza izin veren gizli bir özellik vardır.

Bu özelliğin bariz avantajı, 10 yanlış şifre denemesinden sonra hiç kimsenin Apple iPhone’daki (veya iPad’deki) verilere erişememesidir. Bununla birlikte, önemli bir dezavantajı, şifrenizi unutursanız veya bir çocuğun, kemancının veya cep anahtarının farkında olmadan 10 yanlış kod denemesi yaptığı bir senaryoda kalırsanız verilerinizin tamamen silinmesidir.

Bu özelliğin tehditlerini ve faydalarını anladığınızı varsayarsak, iPhone’unuzu birden çok parola hatasından hemen sonra silinecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

10 Başarısız Parola Denemesinden Sonra Apple iPhone’u Otomatik Olarak Nasıl Silinir?

Kullanmakta olduğunuz Apple iPhone’un tasarımına ve kullandığı iOS varyantına rağmen, otomatik silme işlemi oldukça basit ve basit bir işlemdir. Başlamak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir.

  1. iPhone veya iPad’inizin ana ekranından “Ayarlar”a gidin.

    iOS ayarları simgesi

  2. Yiyecek seçiminde aşağı kaydırın ve kullandığınız Apple iPhone’a bağlı olarak “Yüz Kimliği ve Parola” veya “Dokunma Kimliği ve Parola” üzerine dokunun.

    Başarısız Parola Denemelerinden Sonra iPhone'u Otomatik Silinecek Şekilde Ayarlama

  3. Konfigürasyonlara erişmek için şifrenizi girmeniz istenecektir. Devam etmek için kodu girin.

    Başarısız Parola Denemelerinden Sonra iPhone'u Otomatik Silinecek Şekilde Ayarlama

  4. Burada aşağı kaydırın ve “Verileri Temizle” özelliğini oluşturmak için geçiş düğmesini kullanın.

    Başarısız Parola Denemelerinden Sonra iPhone'u Otomatik Silinecek Şekilde Ayarlama

  5. Şimdi yapılandırmalarınızı onaylamak için motive olacaksınız. Onaylamak için “Etkinleştir”e dokunun, ayrıca hazırsınız.

    Başarısız Parola Denemelerinden Sonra iPhone'u Otomatik Silinecek Şekilde Ayarlama

İşte karşınızda, Apple iPhone’u 10 yetersiz şifre denemesinden sonra otomatik olarak atılacak şekilde ayarladınız.

Birisi Apple iPhone’unuza girmeye çalışırsa, aygıtınızda depolanan tüm bilgiler anında silinmeden önce 10 deneme hakkı vardır. Bunu yaparak, fotoğraflar gibi kişisel verilerinize ve diğer çeşitli temel verilere erişemezler. Açıkçası, bu sizi daha fazla zorlar, bu nedenle şifrenizi unuttuysanız, Apple iPhone 10 başarısız denemeden sonra kesinlikle kendini silecektir.

Böyle bir durumda verilerinizi kalıcı olarak kaybetmemek için Apple iPhone’unuzu iCloud’a yedeklemeyi veya iTunes veya Finder kullanarak bir mahalle yedeklemesi yapmayı ihmal etmeyin. Bu, kendinizi cihazın hemen silindiği bir durumda bulursanız, iPhone’u (veya iPad’i) bir yedekten kurtarabilmenizi sağlamak için tüm verilerinizi korumanıza olanak tanır.

Kesintiye uğrayan birçok şifre denemesinden sonra Apple iPhone bilgileriniz anında silindikten sonra, Apple iPhone’unuzu yeni bir cihaz olarak kurup kurmanız ve ardından destek alternatifini bulacağınız ön kurulum sürecini bir kez daha deneyimlemeniz gerekecektir.

Apple iPhone’unuzla eşlik eden bir cihaz olarak bir Apple Watch kullanıyor musunuz? Bu durumda, benzer bir yöntemle 10 başarısız şifre denemesinden sonra Apple Watch’tan otomatik olarak nasıl kurtulacağınızı da bilmek isteyebilirsiniz.

Bu, özellikle daha yüksek tehdit ortamlarında veya risk kategorilerinde bulunan veya iPhone’larının kaybolması veya Uçması durumunda daha da fazla güvence isteyen kullanıcılar için kullanışlı bir koruma özelliğidir. Genel konu hakkında tutkuluysanız, burada güvenlikle ilgili diğer çeşitli makalelere göz atın.

Apple iPhone’unuzu kısa parola çabalarıyla ilgili tüm bilgilerden hemen kurtulacak şekilde ayarladınız mı? İzinsiz girişler, kayıplar veya diğer olası araç girişleri konusunda endişeli misiniz? Bu özellikle ilgili herhangi bir görüşünüz, düşünceniz veya deneyiminiz var mı? Yorumlarda tanıyalım.

Bu durumda, birden fazla başarısız parola denemesinden sonra iPhone’unuzu tüm verileri anında silecek şekilde nasıl ayarlayacağınızı öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu özelliğin risklerini ve faydalarını bildiğinizi düşünerek, Apple iPhone’unuzu belirli sayıda şifre hatasından sonra anında silecek şekilde ayarlayabilirsiniz. İşte, iPhone’u 10 başarısız parola denemesinden sonra otomatik olarak silinecek şekilde ayarladınız. Birkaç başarısız parola denemesinden sonra iPhone verileriniz otomatik olarak silinir silinmez, Apple iPhone’unuzu yepyeni bir araç olarak kurmalı ve ayarlamalı ve ardından ilk kurulumu gerçekleştirmelisiniz. kaydetme seçeneğini bulacağınız prosedür bir kez daha. Apple iPhone’unuzu başarısız kısa parola girişimleriyle ilgili tüm bilgileri anında silecek şekilde ayarladınız mı?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.