▷iPhone için WhatsApp’ta Son Görülme Nasıl Gizlenir

WhatsApp'ta Son Görülme Nasıl Gizlenir

Yakın arkadaşlarınıza, aile üyelerinize ve sevdiklerinize mesaj göndermek için WhatsApp kullanıyor musunuz? “Son Görülme” durumunuzu aramalarınızdan ve diğer çeşitli kullanıcılardan gizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? İyi haber şu ki, bu gizlilik yapılandırmasına uygulamada erişmek oldukça kolay.

Farkında olmayan kişiler için Son Görülme, WhatsApp’ta, birisinin uygulamayı en son ne zaman açtığına veya çözümü ne zaman kullandığına ilişkin ayrıntıları sağlayan, kullanıma hazır bir özelliktir. Bir sohbette kişinin adının veya telefon numarasının hemen altında görünür. Bu harika bir özellik olsa da, gizlilik meraklıları, diğerlerinin WhatsApp etkinlikleriyle ilgili çok az veya hiç kavramı olmamasını sağlamak için bu kapatmayı sürdürmek isteyecektir.

Apple iPhone için WhatsApp’ta Son Görülme Nasıl Gizlenir

Son Görülmenizi gizlemek, WhatsApp’ta oldukça basit ve basit bir işlemdir. “Son Görülme” konumunuzu kimlerin izleyebileceğini kısıtlamak için birçok seçeneğiniz var. Başlamak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir.

  1. Apple iPhone’unuzda “WhatsApp”ı açın.

    Whatsapp iOS Simgesi

  2. Bu sizi uygulamanın Sohbetler alanına götürecektir. Ekranınızın sağ alt kısmında bulunan “Ayarlar” üzerine dokunun.

    WhatsApp'ta Son Görülme Nasıl Gizlenir

  3. Ayarlar yiyecek seçiminde, WhatsApp Web/Masaüstü seçeneğinin hemen altında bulunan “Hesap”ı seçin.

    WhatsApp'ta Son Görülme Nasıl Gizlenir

  4. Ardından, WhatsApp hesabınız için kişisel gizlilik ayarlarınızı yeniden düzenlemek için “Gizlilik”e dokunun.

    WhatsApp'ta Son Görülme Nasıl Gizlenir

  5. Burada, yemek seçiminde ilk alternatif olan “Son Görülme” seçeneğine dokunun.

    WhatsApp'ta Son Görülme Nasıl Gizlenir

  6. Şu anda, Son Görülme durumunuzu yalnızca kişilerinizle sınırlama veya tamamen kapatma seçeneğiniz olacak. Herkesten gizlemek istiyorsanız “Kimse”yi seçin.

    WhatsApp'ta Son Görülme Nasıl Gizlenir

Son Görülme durumunuzu her kişiyle paylaşmayı bıraktığınızda, diğer kişilerin Son Görülme koşullarını da görüntüleyemeyeceğinizi belirtmekte fayda var.

Öncelikle iPhone için WhatsApp’a odaklansak da, uygulamanın Android varyantında Son Görülme durumunuzu özelleştirmek için yukarıdaki işlemleri de takip edebilirsiniz. WhatsApp yapılandırmalarına erişmek için ekranınızın sağ üst köşesindeki üç nokta simgesine dokunmanız yeterlidir.

Ayrıca, hesap resminizi arama kontrol listenizde olmayan kişilerden gizleyebilir, durumlarınıza erişimi kısıtlayabilir veya gerekirse WhatsApp metinleriniz için fatura okumayı devre dışı bırakabilirsiniz. Tüm bu gizlilik özelliklerinin yanı sıra, insanların sizi hiç tutkunuz olmayan keyfi WhatsApp ekiplerine eklemesini bile engelleyebilirsiniz.

Geçen seferki durumunu gizledin mi? İstenmeyen kişilerden, potansiyel takipçilerden ve kişi listenizde olmayan diğer kişilerden saklanıyor olsanız da, bu özelliğin keyfini çıkarabilirsiniz. Bu gizlilik özelliği hakkında toplamda ne düşünüyorsunuz? Koşullarınızı gizlediniz ve faturaların okunmasını da devre dışı bıraktınız mı? Değerli görüşlerinizi ve deneyimlerinizi aşağıdaki yorum kutusunda paylaşın.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.